Известие

Collapse
No announcement yet.

Разход

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Разход

Инересува ме, какъв "софииски" разход дават Вашите ЖТД-та...
    Има ли отклонения от показанията на компютъра...
    На топло, студено...
    Стил на каране ...
    Мисля, систематизираното споделяно би било полезно всичким..
    AR 155 2.0 16V Never Forget You
    AR 166 2.4 JTD

Като карам лекичко (което се случва мнооого рядко) ми е давала и 8.6 по компютъра тук в София със всичката сган по улиците Иначее с мойто си каране 11.5-12 , прави ми впечатление , че не дава кой знае каква разлика от топло студено (следователно парно, климатик) - минимална е
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
    Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Същата история е и при мен !
      AR 166/159 - 2.4 jtd/m

Comment

Аз не вярвах, че мога да достигна такъв разход, но... в 8:20 тръгнах за работа в понеделник: през мола, руски пам, пирогов, александровска, бул България, жк Стрелбище
        => разстояние 5,5км, средна скорост 6 км/ч , среден разход (за това разстояние) -> 19,8/100 . Но това не е градско, не задръстено, а ЗАПУШЕНО!!!
        Иначе за 300 км градско за 1 седмица ми е дало 10,2 средно... И за да не си помислите че нещо двигателя ми е отишъл: извън градско по магистрала Хемус със скорост 120-130 ми дава разход 5,1/100... Това София да не бъде критерий на никой...
        Alfa Romeo 166 2,4jtd, 150ps, 2002
        In da club... Finally!

Comment

на мен за сега ми дава 10.1 софийско ...
          спокойно каране... до към 2500-600 оборота...
          AR 155 2.0 16V Never Forget You
          AR 166 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от leffkocit Покажи съобщение
            Аз не вярвах, че мога да достигна такъв разход, но... в 8:20 тръгнах за работа в понеделник: през мола, руски пам, пирогов, александровска, бул България, жк Стрелбище
            => разстояние 5,5км, средна скорост 6 км/ч , среден разход (за това разстояние) -> 19,8/100 . Но това не е градско, не задръстено, а ЗАПУШЕНО!!!
            Иначе за 300 км градско за 1 седмица ми е дало 10,2 средно... И за да не си помислите че нещо двигателя ми е отишъл: извън градско по магистрала Хемус със скорост 120-130 ми дава разход 5,1/100... Това София да не бъде критерий на никой...
            При 6км/ч средна скорост даже ти е показало малко. Имаш проблем.
            Ти ли говориш за задръстване
            Attached Files
            Last edited by BO; d.m.y г., 09:51.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Аз съм от Кубрат имах малко работа във София.От 5-те кюшета до Подуене ми даде разход 22/100,но като се качих на магистралата ми падна на 5,6/100.

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                При 6км/ч средна скорост даже ти е показало малко. Имаш проблем.
                Ти ли говориш за задръстване
                Разход на 100 км - 53.5 литра
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                  Разход на 100 км - 53.5 литра
                  ICS-а смята на база изминато разстояние
                  Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Почти като ЗИЛ
                    Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
                    Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

на мен 11-13 градско ми дава при доста палав стил на каране.. ина4е 10. извънградско при 120-150 км/ч не можа да слезе под 6.6 по компщтър. Още не съм я замерил по сипано гориво. Онзи ден карах една lancia kappa 2.4 jtd и ми направи впечатление, че като натисна педала на газта почти до край на 2-ра даже завъртя гуми - при алфата това досега не ми се случвало. Те са на една и съща рама, двигател и въпреки това lancia-та ми се стори доста по пъргава. Идеи защо може да е така?
                      Возя се с 159 1.9 JTDm 150
                      Първата алфа любов: 166 2.4 JTD '99 - EX

Comment

Първоначално публикувано от kpmaster Покажи съобщение
                        на мен 11-13 градско ми дава при доста палав стил на каране.. ина4е 10. извънградско при 120-150 км/ч не можа да слезе под 6.6 по компщтър. Още не съм я замерил по сипано гориво. Онзи ден карах една lancia kappa 2.4 jtd и ми направи впечатление, че като натисна педала на газта почти до край на 2-ра даже завъртя гуми - при алфата това досега не ми се случвало. Те са на една и съща рама, двигател и въпреки това lancia-та ми се стори доста по пъргава. Идеи защо може да е така?
                        Това на втора и при мен го има ,макар че съм на 147 115,направо си включва АСР-то,ако си с такова може за това да не ти върти гуми,единствения път когато съм успявал беше на много мокро,през останалото време АСР не позволява,но си личи че моторчето си го иска.
                        Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Може твоята да не е съвсем в отлично здраве. То не са една и две вероятните причини - дебитомер, запушен катализатор и бог знае какво още. При мен с чип и каране м/у 100 и 150, макс 5.5 е показвал ICS-a (с 2-ма души)
                          166, 2.4 JTD'00

Comment

Нещо някъде имаш проблем.
                            Ако вкарам 2-ра и дам рязко газ яде асфалта
                            Градско с нервно каране повече от 7,5л. по компютър и колонка на бензиностанцията не ми е давала.
                            При 80 км/ч от 3,8 до 4,4 л/км.
                            При 120 км/ч от 4,8 до 5,5 л/км
                            При 200 км/ч от 8,9 да 10 л/км
                            Литрите варират според атмосферните условия и наклона на пътя.
                            Като това са скорости минимум от 20 мин до 8мин.

Всичко е засечено в рамките на половин година по един и същ път.
                            До Солун и обратно като абсолютно един не съм превишил 90 км/ч даде среден разход 4 л/км
                            До Бургас,всекидневно ходене на плаж на 3 км.от квартирата,от Бургас през прохода на Републиката,през Севлиево и до София:
                            общо км 1235.
                            Тръгнах с препълнен резервоар,нафтата свърши малко преди да влезна в двора си,които е под голям наклон.
                            Аз съм 100кг,жена ми 60кг,детето 20кг,кучето 30кг и пълен багажник със сакове.
                            Пиша всичко това не да ви убеждавам или вие да ме убеждавате какво пишело по заводски характеристики.
                            Които иска смята,които иска вярва
                            Всико това с моята 140кс.
                            Забелязвам че на жена ми 136кс. е с малко над литър от моите показания.
                            Last edited by Linkestis; d.m.y г., 18:29.
                            sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Излиза че трябва да си чипосаме нашите 136 коньови JTD-та.Аз бих го направил единствено заради разхода който дава на колегата от по горния пост.Моята ми е давала и 3,7л/100км но иначе разхода е 5,8-много рядко,6,5-най често(с климатик) и 8-10 градско.Обаче имам някакви съмнения в тоя мръсник дебитомера.Май че с kpmaster сме с еднакви дертове.Не ми се връзва нещо че трябва да карам със 70-80 км/ч за да достигна разход 5,8л/100км

Comment

Working...
                              X